Võtame aasta kokku!

posted in: Uudised | 0

COOP HIIUMAA

2022 aastal täitus Hiiumaa Tarbijate Ühistu 115 tegutsemisaasta. Tähistasime väärikat tähist 21. mail Hiidlaste Kevadlaadaga Käina kardirajal ja juubelipeoga Hiiumaa Spordikeskuses.

Piirkondlike ühistute moodustamine Eestis sai alguse 120 aastat tagasi Antslast, mil kohalikud inimesed ühendasid jõud ning tegid oma liikmetele kauplused, et kaupu ise tarnida ja müüa liikmetele mõistlikema hindadega kui võõrad kaupmehed. Coop on seega 100 protsenti eestimaine ja Coop Eesti koosneb 2022 aastal 18 piirkondlikust tarbijaühistust, millel üle Eesti kokku enam kui 70 000 klientomanikku. 

Coop Eesti tähistas ühistulise kaubanduse 120 juubelit juunis Coop Foorumil, kus teemal KUIDAS HOIDA ELU IGAS EESTIMAA NURGAS arutlesid ka Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja, Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons, Coop Rapla juhataja Väino Sassi ja Rapla abivallavanem Jüri Vaher.

 

MEIE INIMESED

Igal aastal korraldab Coop Akadeemia ühistute töötajatele erinevaid koolitusi, et klienditeeninduse taset ühtlaselt kõrgel hoida. Koolitustsükli lõppedes tuleb klienditeenindajatel lahendada erinevaid igapäevatöös ette tulevaid situatsioone ning vastavalt ülesande lahenduskäigule ja tulemile tekib pingerida, mille alusel valitakse nii kaupluse- kui ühistupõhiselt parimaid töötajaid. 

Lisaks koolitusel omandatule mängib parimate töötajate valikul rolli klientide, kaupluse juhtkonna kui kolleegide hinnang. 

2022. aasta Coop Hiiumaa kaupluste parimad teenindajad on:

Hiiu Konsum: Katrin Tulvik

Hiiumaa Kaubamaja: Annely Luik

Tormi Konsum: Karoliine Sinijärv 

Käina Konsum: Annika Kotkas

Emmaste kauplus: Heidi Põder

Kõrgessaare kauplus: Kersti Remmelg 

Suuremõisa kauplus: Ly Pruler

Nurste kauplus: Urve Jõeleht 

Coop Hiiumaa parim teenindaja ja Coop Eesti III koht: Karoliine Sinijärv

 

TOETUSTEGEVUS 

Coop Hiiumaa oluliseks märksõnaks on koostöö kogukonnas, mis ennekõike paistab silma Hiiumaa toodete eriväljapanekutega kauplustes, ettevõtte toetustegevuses piirkonna lastele ja noortele ning spordi- ja kultuurisündmustele. 2022. aasta suuremad toetused:

  • Hiiumaa Orienteerujateklubi
  • Hiiumaa Discgolfi klubi
  • Hiiumaa Jalgpalliklubi
  • Hiiumaa Ralliklubi
  • Jahtklubi Dagö
  • Hiiumaa öölaulupidu
  • Hiiumaa Spordikeskus

Hiiumaa kodanikuühiskonna tänuüritusel võtsime vastu kodanikuühiskonna toetaja tänukirja! Aitäh!

 

VIIME ELU EDASI!

Oleme viimastel aastatel investeerinud Hiiumaale üle 7 miljoni euro – ettevõtte ning kogu saare tasakaalustatud arenguks. Suurimad ja tähelepanuväärsemad neist on:

  • Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ uue pagari tootmishoone avamine 2017.a.;
  • Tormi Konsumi uuendamine ja Hiiumaa esimeste nutikassade avamine 2017.a. ;
  • Hiiumaa Kaubamaja rekonstrueerimine 2018.a. ;
  • Suuremõisa kaupluse rekonstrueerimine ja Sarve Kaubamaja avamine 2018.a.;
  • Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ rebränding ehk ettevõtte uue nime, logo, tootepakendite kasutuselevõtt 2018.a.;
  • Pagarite Pargi loomine ja Hiiumaa Toidu ausamba püstitamine 2019.a.;
  • Coop Käina Konsum/Ehituskeskuse avamine 2021.a.

Hiiumaa Arenduskeskuse poolt  korraldatud Hiiumaa Majandusfoorumil auhinnati Coop Hiiumaad uue kaupluse avamise eest kahes kategoorias: Kogukonna tegija 2021.a. ja Aasta investeerija 2021.a.

Käina Konsum/Ehituskeskus avamine 2021. aastal

 

2022. aastal paigaldasime Emmaste, Kõrgessaare ja Suuremõisa kauplustesse uued taaraautomaadid, Konsumid said igapäevatööd lihtsustavad papipressid. Jätkasime kaupluste sisustuse ja töötingimuste parendamisega. Venemaa sissetung Ukrainasse on toonud teravalt päevakorda ka toidujulgeoleku ja seoses sellega on kauplustes suuremad kaubavarud ning valmisolek kriisiabi pakkide komplekteerimiseks. 2022 aastal soetatud ratastel  generaator võimaldas aga Suuremõisa kaupluse toimimise 12.detsembri tuisupäeval. Nagu paljudel teistel ettevõtetel on ka Coop Hiiumaa energia- ja kütuse arved kerkinud mitmekordseks. Samas teame, et oleme eelnevatel aastatel teinud investeeringuid selleks, et tänases kriisis paremini hakkama saada. Kõikides kauplustes on LED laevalgustused, uued ja energiasäästlikumad jahutus- ja külmkapid ning päikesepargid Hiiu Konsum/Hiiumaa Kaubamaja, Tormi Konsumi, Käina Konsum/Ehituskeskuse ning Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ hoonete katustel. 

Päikesepark Käina Konsum/Ehituskeskuse katusel