Palju õnne, Hiiu Konsum!

posted in: Uudised | 0

26. märtsil tähistab oma sünnipäeva Hiiu Konsum.

1975 aasta talvel valmis uus kauplushoone Kärdla Keskväljakul, kus alumisel korrusel oli kauplus ja ülemisel retoran ning söökla.

Kuigi esmatarbeks vajalikke kaupu oli esimesel korrusel müüdud alates hoone valmimise esimesest päevast, siis just 26. märtsil 1994 avati maakonna esinduskauplus nimega “Hiiu”, mille alumisel korrusel tegutses toiduainete osakond ning sama aasta detsembris avati teisel korrusel tööstuskaupade osakond.

Hiiu Konsum 2017 aasta suvel
Hiiu Konsum täna

 

 

Hiiu Konsumi juhataja Alina Kuuse tõdeb, et nii tema kui ka paljude teiste töötajate jaoks on Hiiu Konsum nagu teine kodu ning kogu kollektiiv kui teine perekond. Seda tõestab ka Hiiu Konsumi püsiv kollektiiv – enamus töötajatest omab enam kui 10 aastat tööstaaži just selles kaupluses. Alina silmad löövad särama, kui ta räägib poe klientuurist, kes on kogu kaupluse kollektiivile väga südamelähedaseks muutunud. Aastate jooksul on välja kujunenud väga kindel klientuur, kelle tulemiste järgi võiks vahel lausa kella õigeks keerata. See ongi meie Hiiu poe võlu – väike ja armas kodupood, kus kohtad alati tuttavaid, rõõmsaid ja naeratavaid nägusid. Küsimuse peale, kuidas Hiiu Konsumi kollektiiv alati nii rõõmsameelne ja ühtehoidev on, vastab juhataja Alina, et huumoriga saab igast asjast üle.

Mia, Alina (juhataja), Katrin (juhataja asetäitja), Anne ja Silvi 25. märtsil 2022

 

 

Järgnevalt toome välja mõned olulised verstapostid Hiiu Konsumi tegutsemisperioodil:

– hoone püstitamine aastal 1975

– 26. märts 1994 – maakonna esinduskaupluse “Hiiu” esimese korruse avamine

– aprill 2015 – Hiiu Konsumi jahutuskappide ja kassade uuendamine

– 22. veebruar 2018 Hiiu Konsumi kolme iseteeninduskassa avamine

– märts 2018 – hoonesse paigaldatakse lift

– 08. märtsil 2018 avati Hiiu Konsumi II korrusel põhjalikult renoveeritud Hiiumaa Kaubamaja

– 2019-2020 toimunud Kärdla keskväljaku rekonstrueerimise käigus uuendati ka Hiiu Konsumi esist ala ning suurendati parklat

– 2020. aasta suvel paigaldati Hiiu Konsumi hoone katusele päikesepark.

– 2022. aastal töötab Hiiu Konsumis 19 inimest. Kaupluse tööd juhatab Alina Kuuse.

 

2022 aastal on plaanis kauplushoone välisfassaadi rekonstrueerimine ja I korruse akende vahetus. Lisaks paigaldatakse kauplusesse nutikassa puldistendid.

2023 aasta jaanuarisse on planeeritud I korruse müügisaali remonttööd ja sisustuse uuendamine.

 

Palju õnne ja seda sama sära silmadesse ning soojust südametesse, teile, Alina (juhataja), Katrin (juhataja asetäitja) Alla, Anne, Anne, Annely, Asta, Grete, Heli, Kai, Kai, Kaisa-Kai, Maiki, Maili, Marje, Mia, Silvi, Ülle ja Reet!

Juhataja Alina ja juhataja asetäitja Katrin