Palju õnne, Hiiu Konsum!

posted in: Uudised | 0

Täna, 26. märtsil tähistab oma sünnipäeva Hiiu Konsum. Kuigi esmatarbeks vajalikke kaupu oli esimesel korrusel müüdud alates hoone valmimise esimesest päevast, siis just 26. märtsil 1994 (seejuures samal aastal kui Tallinnas avati Eestis ennenägematu kontseptsiooniga Tihniku Maksimarket) avati maakonna esinduskauplus “Hiiu”, mille alumisel korrusel tegutses toiduainete osakond ning sama aasta detsembris avati teisel korrusel tööstuskaupade osakond.

Ühistu kaupluste pikaaegne klient Anu meenutab ammuseid aegu, mil sai suurtes kogustes kokku ostetud müügile tulnud “lääne” kaupu (keeksid, tordipõhjad ja kompotid), millel ülipikad säilivusajad. Tihti olid need tooted maitsetud ja emotsioonitud, aga uudishimu uue ja värvilise järgi oli suur nii lastel kui täiskasvanutel. Uudsed kaubad tõid omakorda kaasa ka järjekorrad, milles seismise vajadusest ei saanud lapsed üldse aru.
Anu kinnitusel on tänaseks järjekorrad minevik, poeskäik sujub alati ning Hiiu poe müüjad on äärmisel lahked ja rõõmsameelsed.

Ühistu volinik Kadi kinnitusel on kaupluse personal alati valmis otsitava toote leidmisel appi tulema – vajadusel aidatakse riiulist ja laost otsida, küsitakse kolleegidelt, vaadatakse arvutist laojääki. Ja seda kõike kasvõi kliendi poolt küsitud väikese maiustuse nimel! Kadi on Hiiu Konsumi ärksate klienditeenindajatega väga rahul.

Kui paluda Reedal meenutada möödunud aastaid, siis esmasena meenuvad talle legendaarsed koosviibimised kaupluse teise korruse restoranis. Restorani all paiknenud kauplus oli tänasest oluliselt väiksem ning lisaks teise korruse restoranile paiknes hoone teises trepikojas, mida tänaseks enam alles ei ole, maakondlik turismiinfopunkt, mille rajas Douglas Wells.

Verstapostid Hiiu Konsumi tegutsemisperioodil:
– hoone püstitamine aastal 1975
– 26. märts 1994 – maakonna esinduskaupluse “Hiiu” esimese korruse avamine
– aprill 2015 – Hiiu Konsumi jahutuskappide ja kassade uuendamine
– 22. veebruar 2018 Hiiu Konsumi kolme iseteeninduskassa avamine
– märts 2018 – hoonesse paigaldatakse lift
– 08. märtsil 2018 avati Hiiu Konsumi II korrusel põhjalikult renoveeritud Hiiumaa Kaubamaja
– 2019-2020 toimunud Kärdla keskväljaku rekonstrueerimise käigus uuendati ka Hiiu Konsumi esist ala ning suurendati parklat
– 2020. aasta suvel paigaldati Hiiu Konsumi hoone katusele päikesepark.

2021. aastal töötab Hiiu Konsumis 17 inimest. Kaupluse tööd juhatab Alina Kuuse.


Palju õnne, Hiiu Konsum!