Hiidlaste kevadlaata saatis imeline ilm ja tantsulust. 

posted in: Uudised | 0

Möödunud laupäeval, 18. mail, peeti Käina Kardirajal Hiidlaste kevadlaata. Sel aastal oli laadal 43 müüjat ja külastajaid umbes 1500 ringis. Kaubavalik oli lai – alates kohalikest pagaritoodetest kuni traktorite ja autodeni välja, kauplejaid oli nii Hiiumaalt, Saaremaalt kui mandrilt.

Hiidlaste kevadlaat on kogukonna jaoks läbi aastate olnud oluline sündmus. Laadalt leitakse alati uusi põnevaid tooteid ja laiemat taimevalikut, kui kohapealsed kauplused pakuvad. See on kohtumispaik kohalikele ja suvehiidlastele.  

Suur tänu laada päevajuht Arno Kuusk, segatantsurühm Sõle Segajad ja Käina Huvi- ja kultuurikeskuse noorte segarühm Äkitsi, kes hoidsid meeleolu üleval.  

Kevadisi taimetarkusi jagasid Palade Loodushariduskeskusest Karin Poola ja Marge Filipenko, kellel oli kaasas ka imearmas saarmas. Lapsi rõõmustas veel suur batuut, kus sai hüpata nii palju kui jaksu oli. Coop Hiiumaa viis läbi populaarse Laadaloterii. 

Coop Hiiumaa tänab koostööpartnereid – Hiiumaa Köök ja Pagar, Karin Poola ja Marge Filipenko, tantsurühmad Sõle Segajad ja Äkitsi, Heino Veanes, Arno Kuusk, Tambet Kattel, Heikki Hõbemägi, Käina osavald ning kõik laada müüjad ja külastajad. 

 Viime elu edasi Hiiumaal! 

 

Hiidlaste sügislaat toimub 21. septembril Kärdla Keskväljakul.