Käina kaubanduskeskuse ehitustööd jõudsid nurgakivini

posted in: Uudised | 0

Käina kaubanduskeskuse ehitustööd jõuavad peagi poole peale ning täna, 08. märtsil 2021 paigaldati ehitaja, tellija ja järelevalve esindajate valvsa pilgu all tulevase sissepääsu juurde traditsiooniline nurgakivi.
Kui vanasti uskusid ehitajad rituaalset toimingut läbi viies, et nurgakivi hoiab koos ka kõiki teisi kive, siis ehitusobjekti peatöövõtja Nordecon Betoon objektijuht Rauno Suurna sõnul tähistab tänapäeval nurgakivi tseremoonia pigem sellist tööde järku, mil enam tagasiteed ei ole, sest aluskonstruktsioon on valmis ja toimuvad maapealsed tööd, mida ruumiliselt tajuvad nii tellija kui ka ümberkaudsed.
Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhataja Kaja Antons tõi tänukõnes esile uue kaubanduskeskuse asukoha olulisust ning meenutas mitmete aastate vältel peetud arutelusid ja diskussioone erinevate asukohtade plusside ja miinuste üle. Kohaletulnud nõustusid, et lõpuks tasus aastate pikkune ootamine ära ja praegune asukoht on parim võimalikest.

Nurgakivi kapslisse pandi hoone paberkandjal põhiplaan ning kogu hoone ehitusprojekti digitaalsed failid, loetelu projekt senistest etappidest ja nimekiri valdkonna koordinaatoritest, tänane ajaleht ning ajastut ilmestav näomask. Selleks, et uuele kauplusele ikka kliente ja käivet jaguks, asetati kapslisse ka erinevaid rahatähti. Hiiumaa Tarbijate Ühistu nõukogu esimees Dan Lukas lisas omalt poolt värskeima kehtiva valuuta – 01. märtsil ilmunud postmargid koos esimese päeva templiga.

Ehitaja kinnitusel kulgevad kaubanduskeskuse ehitustööd väga heas tempos ning järgmine etapp, mida tähistatakse rituaalse sarikapeoga, ei lase end kaua oodata.