Võtame aasta kokku!

posted in: Uudised | 0

Kallid Hiiumaa Tarbijate Ühistu liikmed, kliendid, töötajaskond ning koostööpartnerid!

Lõppevat aastat sõnadesse pannes võib korduvalt takerduda omadussõnadesse nagu eriline, erakordne, ootamatu ning väljakutseid pakkuv. Igal juhul oli aasta tegus ja keerulised olud andsid tõuke arengutele ja muutustele, mille vilju saame veel pikki aastaid nautida.
Lõppev aasta tõi kaasa palju erilisust, ootamatusi, uusi tuuli ning kasvatas kuhjaga kohanemisvõimet. Eesliinil olnud kaubandustöötajad on andnud terve aasta jooksul endast parima, et vajalikud esmatarbe- ning toidukaubad oleks igapäevaselt soovijaid ootamas.
Ükskõik kui halb on olukord riigis, vajab elanikkond esmatarbekaupu ja toitu igapäevaselt ning eesliinil olles tajume kogukonna toetust üha enam.

Meil on suur rõõm tuua teieni põgus ülevaade nendest tegudest ja toimetamistest, mis jäävad peagi lahkuvat aastat kõige enam meenutama.


13. märtsil alanud üleriiklik eriolukord tõi kaasa mitmed muudatused kohalikus kaubanduseselus.
Hiiumaa vald ja Coop Hiiumaa hakkasid koostöös korraldama koroonaviiruse riskirühma kuuluvate isikute varustamist vajalike toidu- ja esmatarbekaupadega. Osavaldade sotsiaaltöötajad esitasid kauplustele tellimused, kaupluste personal komplekteeris kaubad ning sotsiaaltöötajad toimetasid kaubad abivajajateni.
Kõikides kauplustes loodi võimalused kontaktivabade ostude sooritamiseks – klient esitas tellimuse kauplusesse telefoni või e-posti teel, tasus e-postiga saadetud arve ning kokkulepitud ajal paigutas kaupluse personal komplekteeritud kaubad väljastusalale, et klient saaks kaubad kätte ilma kaupluse personaliga kokku puutumata.


Koos kontaktivabade ostude sooritamisega lõime ka kaupade kojuveo teenuse, millest suve keskpaigaks kasvas välja Coop Hiiumaa e-pood aadressil hiiumaa.ecoop.ee. E-poest tellitud kaubad viiakse koju kätte üle kogu Hiiumaa kolmel päeval nädalas – esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel.


Kevadel uuendasime Nurste poe esist platsi ning rajasime kauplusehoonele uue trepi.


Suvel paigaldas OÜ Taastuvenergia Tormi Konsumi ning Hiiumaa Kaubamaja katustele päikesepargid.

Kärdla keskväljaku rekonstrueerimistööd lõppesid ning tööde käigus sai uue väljanägemise ka Hiiu Konsumi ning Hiiumaa Kaubamaja esine ala. Pea aasta kestnud ehitustööd tõid enesega pea igal nädalal muudatusi nii tänavate, liikumisteede kui parkimisalade ligipääsudes ja kasutusvõimalustes. Hiiu Konsumi ning Hiiumaa Kaubamaja tubli naispere pidas vintsutustele hästi vastu ning tegi kõik endast oleneva, et pidevalt muutuvate olude kiuste klientidele vajalikku pakkuda.

Traditsiooniline kevadlaat jäi tänavu ära ning sügislaat toimus tänu piirangutele tavapärasest väiksemas mahus, kuid nii müüjaid kui ostjaid jagus sündmusele ohtralt. Sügislaat kuulus ka kogu septembrikuus erinevaid temaatilisi sündmusi ja ettevõtmisi koondanud Vananaistesuve programmi ning loodetavasti jätkub turismihooaja pikendamiseks ellu kutsutud Vananaistesuvi ka järgnevatel aastatel.


Aastaid kestnud otsingud lõppesid ning uude asukohta kerkiva Käina kaubanduskeskuse eeltööd jõudsid lõpusirgele. Augusti lõpus kehtestas Hiiumaa vallavolikogu Spordi tn 8 ja selle lähiala detailplaneeringu ning otsustas võõrandada kaubanduskeskuse aluse maa otsustuskorras Hiiumaa Tarbijate Ühistule. Oktoobris alanud eeltööd päädisid jõulukuul ehitustööde algusega lepingupartneriks valitud OÜ Nordecon Betoon poolt. Lepingujärgne ehitustööde valmimise tähtaeg on 17.06.2021.


Oktoobris sõlmisid Hiiumaa Tarbijate Ühistu ning Kõrgessaare osavalla valitsus koostöölepingu, mis seotud Kõrgessaare kaupluse krundile uue tankla rajamisega. Kõrgessaare osavald on juba eelnevalt tellinud tankla rajamisega seotud projekteerimistööd ning rahastanud kommunikatsioonidega seotud ehitustöid. Hiiumaa Tarbijate Ühistule kuuluvale kinnistule rajab bensiini ja diislikütuse automaattankla Jetoil. Kui ametkondlikud asjaajamised saavad ühele poole, on lootust esimesed liitrid kütust müüa uuest tanklast veel lõppeval aastal.

Suuremõisa kauplus sai lõppeval aastal uue juhataja – soovime Ene Leigrile jõudu ja indu! Kaupluses remonditi juhataja kabinetti ning oktoobris alustasid ERJ Teenused OÜ ehitusmehed Suuremõisa kauplusehoone katusetöödega. Rekonstrueerimistööde käigus vahetatakse kogu senine eterniitkatus kivikatuse vastu ning korrastatakse katusega seotud detaile (korsten, tuulekastid jne). Järgnevatel aastatel tehakse korda ka hoone fassaad, et taastada väärikale mõisahoonele omane väljanägemine.


Igal aastal korraldab Coop Akadeemia ühistute töötajatele erinevaid koolitusi, et klienditeeninduse taset ühtlaselt kõrgel hoida. Lisaks koolitusel omandatule mängib parimate töötajate valikul rolli klientide, kaupluse juhtkonna kui kolleegide hinnang. Coop Hiiumaa parim teenindaja 2020 on Emmaste kaupluse müüja Heidi Põder. Palju õnne!



Päkapikud tööhoos:



Rahulikke ja perekeskseid pühi!