Hiiumaa aasta ema 2020 on Reet Pihel!

posted in: Uudised | 0

Hiiumaa aasta ema 2020 on Coop Hiiumaa Emmaste kaupluse müüja Reet Pihel, kel seitse last ja 13 lapselast.
Ühistu juhataja Kaja Antons, kaubandusjuht Ruta Tammeveski ja personalijuht Ülle Lobja käisid täna Reeta õnnitlemas suurte õnnesoovide, lillekimbu ja Hiiumaa Köök ja Pagar maitsva tordiga.

Palju õnne, kallis Reet!

Reeda lapsed on tema kohta kirjutanud: „Meie ema väärib aasta ema tiitlit, sest ta on üles kasvatanud seitse last ja leidnud alati meie kõigi jaoks aega. Nii suured pered pole tänapäeval enam laialt levinud, mistõttu tuleb väärtustada neid, kelle peres on üles sirgunud ja ka kelle peres praegu on sirgumas rohkelt lapsi.

Meie ema pole kunagi öelnud, mis on õige või vale valik, kuid ta on osanud meid eluteel suunata ning toetanud kõiki meie otsuseid, lastes meil leida ise õige tee.

Lisaks sellele, et meie emal on seitse last, on ta ka 13 lapse vanaema. Just nagu ema on hoolitsenud meie eest, hoolib ta väga ka oma lapselastest ja kutsub nad rõõmuga suveks enda juurde, et nad saaksid kogeda maaelu – sõita ratastega mere äärde, rohida põllul, teha ise võid ja sööta kanu. Ta on alati toeks, kui kellelgi on abi vaja ning vajadusel sõidab kasvõi mandrile pojalapsi vaatama, tuleb paariks päevaks tagasi tööle ja siis sõidab jälle tagasi mandrile lapselaste eest hoolt kandma.

Viimastel nädalatel on temast saanud aga ka eesliinitöötaja. Ehkki ema võiks rahulikult jääda koju ja nautida pensionipõlve, käib ta vapralt edasi tööl, et kliendid saaksid Emmaste kauplusest osta vajalikku kaupa ning töökaaslastel ei oleks raskel ajal liigselt tööd. Kuigi praegu leviv koroonaviirus on hirmus, annab meie ema oma panuse, et Emmaste kandi rahvas saaks endiselt käia poes ja teha seda võimalikult turvaliselt.

Koduski on ema meile oma töökusega olnud alati eeskujuks. Ta jõuab pidada loomi, kasvatada taimi kasvuhoones, põllul ja peenramaal, küpsetada kooki ning seda kõike nurisemata.
Meie ema on alati olnud inimene, kes annab endast palju ja ei nõua kunagi midagi vastu.“