Pagarite park pälvis presidendi tunnustuse

posted in: Uudised | 0

25.augustil andis president Kersti Kaljulaid Kilingi-Nõmmel üle tänavused Kodukaunistamise auhinnad, teiste hulgas sai auhinna Hiiumaa Tarbijate Ühistu loodud Pagarite park. 

Vabariigi Presidendi algatatud kodukaunistamisliikumine tunnustab kõiki neid, kes muudavad oma tööga Eestit kaunimaks. Iga-aastasel võistlusel “Eesti kaunis kodu” sai tänavu tunnustuse 62 kodu, omavalitsust ja ettevõtet. Konkursil oli Hiiumaa vallavalitsuse poolt esitatud laureaatideks Maire ja Kalle Viina Niidu talu Isabella külas, Leedi ja Aivo Haavapuu kodu Kärdla linnas ning Hiiumaa Tarbijate Ühistu Pagarite park Kärdla linnas.

Hiiumaa Tarbijate Ühistu poolt käis auinda vastu võtmas juhataja Kaja Antons. Auhindu üle andes ütles president Kersti Kaljulaid, et igaüks saab oma koduümbrust kujundades anda panuse selleks, et kasvatada meie ümber loodusrikkust.

Kärdla linna Heltermaa maantee äärne Pagarite park on Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ poolne tänuavaldus hiidlastele kodusaare ettevõtluse toetamise eest ja kummardus kõikidele headele inimestele, kes on aastakümnete jooksul panustanud ettevõtte arengusse. Avaliku linnaruumi osaks olev park on nii ettevõttele kui hiidlastele sümboolse tähendusega, sest enam kui pool sajandit asus antud kohas Hiiumaa leivaküpsetamise traditsioone hoidnud vana leivamaja, mis mõne aasta eest kolis uutesse tootmisruumidesse. Vana leivamaja asemele rajatud taime- ja värviküllane Pagarite park koos kergliiklusteede, istepinkide ja valgustusega pakub silmailu ja ajaveetmisvõimalusi aastaringselt.

Pagarite pargi on kujundanud ja rajanud Hiiumaa Ametikooli floristide juhtõpetaja Hebe-Kai Kann. 2019. aasta kevadel püstitati pargi serva ausammas Hiiumaa toidule, mille aluseks on 2018. aastal disainer Alina Lutheri loodud Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ logo.

tänu aukiri pagarite