Kodanikuühiskonna toetaja 2017 on Coop Hiiumaa

posted in: Uudised | 0

19.novembril toimus Suuremõisa lossis Hiiumaa kodanike ja kodanikeühenduste 2017. aasta tänu- ja tunnustamissündmus. Coop Hiiumaad tunnustati maakonna spordi- ja kultuuriellu panustmise eest tiitliga “Kodanikuühiskonna toetaja 2017”.

19.novembril täitus Hiiumaalt pärit kolonel-leitnant Johan Mey sünnist 150 aastat ning selle puhul toimus 1927. aastal ilmunud Eesti lootsiraamatu faksiimile trüki esitlus. Kuna Eesti Vabariigi merenduse valdkonna ülesehitamisel hindamatut tööd teinud ning mäletamist vääriv ühiskonnategelane oli muuhulgas ka aktiivne kodanik mitmetes töövälistes valdkondades, mistõttu oli lootsiraamatu faksmiile trüki esitluse ühildamine iga aasta novembris toimuva Hiiumaa kodanike ja kodanikeühenduste tänu- ja tunnustamissündmusega igati paslik. Sündmuse korraldasid Hiiu Maavalitsus, maakondlik arenduskeskus Tuuru, ühendus Kodukant Hiiumaa ning Hiiumaa Merekultuuri Selts.

Coop Hiiumaa esitati kodanikuühiskonna toetaja kandidaadiks seoses panusega Hiiu maakonna spordi- ja kultuurivaldkonda, eraldi toodi nomineerimisel välja pikaaegne koostöö Hiiumaa Orienteerujate Klubiga, kelle tegevust on ühistu toetanud juba aastast 1996. Coop Hiiumaa kaubamärgi all tegutseva Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhataja Kaja Antonsi sõnul tunnetab ettevõte saare ühe suurima tööandjana oma sotsiaalset rolli ning panustab võimaluste piires kogukonna tegemistesse nii rahaliselt kui ka omatoodangu kaasabil: “Panustame hea meelega sündmustesse, vabakonna ühendustesse ja inimestesse, kes entusiastlikult ja särasilmiselt elu saarel mitmekesistavad ning suurt ja tänuväärset tööd vabatahtlikult teevad.” Antonsi sõnul tähistab pikaaegne koostöö nii Hiiumaa Orienteerujate Klubi kui mitmete teiste spordi- ja kultuurivaldkonna tegijatega endas ettevõtte sotsiaalseid väärtusi ja jätkusuutlikkust. Coop Hiiumaa pälvis Hiiu maakonna kodanikuühiskonna toetaja tiitli ka mullu.

Coop Hiiumaa kaubamärgi all tegutsev Hiiumaa Tarbijate Ühistu on vanim ja suurim Hiiumaa jaekaubanduskett, millesse kuulub seitse Konsum ning A ja O kauplust üle kogu saare. Tänavu 110. juubelit tähistava ühistu omanikeks on pea tuhat füüsilisest isikust liiget. Lisaks jaekaubandusele toimub tütarettevõtte HTÜ Tootmine OÜ alt pagari-, kondiitri- ja kulinaariatoodete tootmine ning müük Hiiu Pagar ja Hiiu Köök kaubamärkide all.

dav