Swedbank sulgeb Tormi Kaubakeskuse sularahaautomaadi

posted in: Uudised | 0

Hiiumaa Tarbijate Ühistu on saanud koostööpartnerilt Swedbank teatise, et alates 27. septembrist sulgeb pank Tormi Kaubakeskuse juures asuva piirkonna ainsa sularahaautomaadi. Kaubakeskuses asuvad Coop Hiiumaa Tormi Konsum, suurim kohalikku käsitööd müüv Pitsu pood ja prillipood Eesti Optik. Kõigil Tormi Konsumi klientidel jääb võimalus sularaha välja võtta kaupluse kassast Säästukaart Pluss kliendikaardiga.

Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhataja Kaja Antonsi sõnul on ühistu teinud viimase aasta jooksul keskuses mahukaid investeeringuid nii hoones sees kui ka parkimisalal. Parklas korraldab ettevõte juba kolmandat aastat Hiidlaste sügis- ja kevadlaatasid ning aastaringselt kirbuturgusid. „Need on üritused, mis toovad siia huvilisi üle Hiiumaa ja loomulikult turistid. Laadad aitavad Hiiumaa kohalikel väiketootjatel oma kaupa müüa, kuid kõik nad kauplevad sularahaga,“ ütles Antons. Ühistu juhataja sõnul sai parkla arendamisel ehitatud neli parkimiskohta bussidele just Swedbanga sularahaautomaadi vastu, et turismigruppidel oleks mugav sularaha välja võtta. Samas piirkonnas asuvad ka Kärdla linna suurim elamupiirkond ja maakonnaliinide bussipeatus ning Hiiumaa suurima toidutootja Hiiu Pagar ja Hiiu Köök. „Seega on sularahaautomaadi kadumine kindlasti suur hoop kõikidele hiidlastele eelkõige aga kaupluse klientidele, turistidele ja laadalistele,“ lisas Antons.

Hiiumaa Tarbijate Ühistu ja Hiiu Vallavalitsus on esitanud Swedbankile pöördumise palvega pangaautomaat alles jätta.

 

dav