Hiiumaa Tarbijate Ühistut tunnustati kodanikuühiskonna toetajana

posted in: Uudised | 0

24. novembril toimunud Hiiumaa kodanike ja kodanikuühenduste tänusündmusel tunnustati Hiiumaa Tarbijate Ühistut tiitliga “Kodanikuühiskonna toetaja 2016”. Tunnustusega kaasnenud tänukirja üleandmisel toodi esile ühistu kaasalöömist erinevatel kogukonnasündmustel ning nende toetamist.

Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas toimunud tänusündmusel tunnustati Hiiumaa parimaid kodanikeühendusi ja vabatahtlikke juba neljandat aastat. Igal soovijal oli oktoobris võimalus maakondlikule arenduskeskusele Tuuru esitada kandidaadid kaheksas erinevas kodanikuühiskonda ning vabatahtlikku tegevust käsitlevas kategoorias: parim kodanikuühendus, uuenduslik algatus, koosmeelekandja, pärandikandja, parim vabatahlik organisatsioon, parim vabatahlik, hooliv kodanik ning kodanikuühiskonna toetaja. Kõikides kategooriates esitati tänavu kokku 31 nominenti, kes kõik olid ka Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Kodukant Hiiumaa, arenduskeskuse Tuuru, Politsei- ja Piirivalveameti ning Hiiu Maavalitsuse poolt korraldatud sündmusele kutsutud.

Tunnustamisüritusel_maavanem
Hiiumaa kodanike ja kodanikuühenduste tänusündmusel tunnustati Hiiumaa Tarbijate Ühistut tiitliga “Kodanikuühiskonna toetaja 2016”. Maavanem Riho Rahuojalt võtab tänukirja vastu Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhataja Kaja Antons. (Foto: Viktor Rõbtšenko)

 

Kodanikuühiskonna toetaja kategooria tänukirja vastu võtnud Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhataja Kaja Antons oli tunnustusest üllatunud ning avaldas laureaaditiitli üle heameelt: “Oleme erinevaid saarel toimunud sündmusi ning vabatahtlikke tegemisi jõudumööda toetanud igal aastal ning teeb rõõmsaks, et teiste vabakonna toetajate hulgas on ka meie panus silma jäänud. Tänan kogu ühistu kollektiivi nimel nii kandidatuuri ülesseadjat kui ka kodanikuühiskonna partnereid ja vabatahtlikke, koos kellega on õnnestunud panustada saareelu mitmekesistamisse ja arendamisse.”

Tänusündmusel laureaaditiitli üle andnud Hiiu maavanem Riho Rahuoja sõnas, et tal on tänavuse kodanikuühiskonna toetaja tiitlit Hiiumaa Tarbijate Ühistule üle anda väga hea meel, sest lisaks tänusõnadele on ühistu silmapaistva arendustegevusega pälvinud ka kogukonna rahalise toetuse, viidates Leader meetmest ettevõtte arenguks saadud toetusele Hiiu Pagari tootmishoone ehituseks.

Hiiumaa Tarbijate Ühistu esitati kodanikuühiskonna toetajaks, sest on oma pagaritoodete väljapanekuga osalenud Hiiumaa Kohvikutepäevadel, korraldanud igal aastal pea tuhandele ühistu liikmele suunatud liikmepäeva ning viimasel kahel aastal kevad- ja sügislaata ja toetanud erinevaid Hiiumaa sündmusi ning vabatahtlikku tegevust.

Coop Hiiumaa kaubamärgi all tegutsev Hiiumaa Tarbijate Ühistu on vanim ja suurim Hiiumaa jaekaubanduskett, millesse kuulub seitse Konsum ning A ja O kauplust üle kogu saare. Lisaks jaekaubandusele toimub pagari- ja kulinaariatoodete tootmine ning müük Hiiu Pagar ja Hiiu Köök kaubamärkide all.
Ühistegevuse alustaja ja lipulaevana alates 1907. aastast tegutseva ühistu omanikeks on täna pea tuhat füüsilisest isikust liiget.

Coop Hiiumaa väärtustab kvaliteetset toorainet ja kohalikku toodangut ning soovib pakkuda parimaid tooteid ja teenuseid nii kodusaare elanikele kui külalistele.