HTÜ Tootmine OÜ pälvis Hiiumaa arenguseminaril “Aasta tegu 2016” ning “Aasta investeerija 2016” tiitlid

posted in: Uudised | 0
Juba kakskümmend aastat on hiidlastel traditsiooniks aasta viimases kvartalis kutsuda arenguseminarile saarel tegutsevad ettevõtjad ja ettevõtlikud inimesed, et üheskoos vaadata tagasi eelmisele majandusaastale ning analüüsida erinevaid majandusnäitajaid ja -tegureid hiiumaises võtmes.
09.novembril 2017 Hiiu Maavalitsus saalis toimunud arenguseminaril vaadati tagasi 2016. aasta majandusele ning tutvustati värskelt trükist saabunud Hiiumaa majandusülevaadet. 2016. aastal mõjutasid hiidlaste tegemisi ja ettevõtmisi enim parvlaevateemad mandri ja saare vahelises liikluses (sh suvise kõrgperioodi teenindamine vanade parvlaevadega, sügisperioodil vedaja vahetumine ja rekordiliselt madal veetase), lennuühenduse katkemine mitmeteks kuudeks, Hiiumaa maitsete aasta ning mereplaneeringuga tehtud otsused.
Majandusaasta tulemuste põhjal annavad arenguseminari korraldajad SA Tuuru, Hiiu Maavalitsus ja Swedbank igal aastal välja kolm tiitlit – “Aasta alustaja”, “Aasta tegija” ning “Aasta investeerija”. Lisaks omistab Hiiumaa Ettevõtjate Liit oma liikmete seas korraldatud küsitluse tulemuste põhjal väärikad tiitlid “Aasta tegu” ning “Väike ja visa”.Tänavusel arenguseminaril omistati “Aasta tegu 2016” ning “Aasta investeerija 2016” tiitlid OÜ-le HTÜ Tootmine, kes viis 2016. aastal sisuliselt lõpule kaua plaanitud ja 2015. aastal alustatud Hiiu Pagari tootmishoone ja tehnoloogia kaasajastamise projekti. HTÜ Tootmine OÜ juhataja Kaja Antonsi sõnul on tal väga hea meel selliste uhkete tiitlite üle, sest Hiiumaa ettevõtluses toimub pidev areng ja ning saare ettevõtjad investeerivad usinasti kõikidel tegutsemisaladel. Antonsi sõnul näitavad ettevõttele omistatud tiitlid kindlasti kogukonna toetust ja projekti elluviimise vajalikkust, sest investeeringu tulemusel jäävad alles töökohad ning kohapealne pikkade traditsioonidega toidutootmine. “Tänan OÜ HTÜ Tootmine nimel kogu Hiiumaa kogukonda, projektis osalenud isikuid, ettevõtteid ja koostööpartnereid, tänu kellele saime võimaluse astuda oma arengus pika sammu edasi ning jätkata kohapealset toidutootmist kaasaegsetes ja konkurentsivõimelistes tingimustes,” sõnas Kaja Antons.

Hiiu Pagari tootmishoone ja -tehnoloogia kaasajastamise projekti kogumaksumuseks kujunes ca 1,46 miljonit eurot. Lisaks omafinantseeringule ja pangalaenule saadi projekti elluviimiseks toetusi:
– PRIA toetus summas 237 022 € MAK 2014-2020 meetmest 4.2.2 HTÜ Tootmine OÜ pagaritööstuse seadmete, töötasapindade ja külmseadmete soetamiseks
– KIK toetus summas 86 452 € keskkonnakorralduse programmist HTÜ Tootmine OÜ pagaritöökoja kütte-, ventilatsiooni- ja jahutussüsteemi arendamiseks
– LEADER toetus summas 160 000 € meetmest 1 “Ettevõtte areng” Hiiu Pagari tootmishoone ehitustöödeks.

HTÜ Tootmine OÜ kuulub 100% Hiiumaa Tarbijate Ühistule ning oktoobrikuu seisuga töötas ettevõttes 53 inimest. Ettevõtte põhitegevuseks on pagari-, kondiitri- ja kulinaariatoodete tootmine ja müük kaubamärkide Hiiu Pagar ning Hiiu Köök alt.

Lisaks Coop Hiiumaa kauplustele on Hiiu Pagari ja Hiiu Köögi tooted müügil Maksimarketites ja Prismades, Tallinna Kaubamajas, Stockmannis ning paljudes Coop, Comarket ja Delice kauplustes üle Eesti.

dav

dav
dav
DSC_4847
DSC_4838