Tänukilluke lillemerest

posted in: Uudised | 0

09. mail tähistati üle Eesti nii emadepäeva kui Euroopa päeva. Kärdla keskväljakul oli sarnaselt Haapsalu, Jõhvi, Kuressaare, Narva, Põlva, Pärnu, Võru ja Tallinnaga võõrasemadest lillevaip ning kõikidel oli võimalus osa saada põnevast Euroopa Päeva orienteerumismängust. Hiidlasi oli tervitama tulnud Tšehhi suursaadik David Král ning tervitussõnad lausus ka Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja.

Sündmuste korraldanud Europe Direct kinkis sündmuse lõppedes lillemereks moodustunud võõrasemad paljudele emadele, kes sel päeval tööl, ning kogu Covid-kriisi ajal suure koormuse all töötanud eesliinitöötajatele.

Lillemerest said 378 lilletaime ka Coop Hiiumaa ning Hiiumaa Köök ja Pagar töötajad, kes on kogu pandeemia perioodil taganud kogu saare katkematu toidu- ja esmatarbekaupadega varustamise. Kui on suur hulk inimesi, kel on olnud võimalik jääda kaugtööle ja seeläbi kontakte minimeerida, siis toidutootjad ning kaubandustöötajad on igapäevaseid töökohustusi jätkanud kõikvõimalike olude sunnil, et elanikkonna igapäevaelu saaks jätkuda võimalikult tavapärasel moel.

Tänan ettevõtte kõigi 140 töötaja nimel Hiiumaa Vallavalitsust, Karin Koklat ja Europe Direct meeskonda. Kaubandustöötajad kui toidutootjad on taolisest tähelepanust liigutatud. Meid ei märgatud tervisekriisis kuigi sageli ja näiteks kaubandussektori soovid eelisjärjekorras vaktsineerituks saada on seni jäänud riikliku vastureageeringuta. Ilusad lilled päeval, mil ühtaegu tähistati nii emadepäeva, Euroopa Päeva kui ka Hiiumaa Tarbijate Ühistu 114. sünnipäeva, annab lootust, et eesliinitöötajaid peetakse oluliseks teguriks igapäevaelu korraldamisel ka tegudes.

Kaja Antons, Hiiumaa Tarbijate Ühistu ning Hiiumaa Köök ja Pagar OÜ juhataja

Foto: Argo Nurs