UUS TOODE! Pomerantsiküpsise taigen

posted in: Uudised | 0

Alates 02.novembrist on müügil Hiiumaa Köök ja Pagar ning SA Hiiumaa Muuseumid koostöös valminud pomerantsiküpsise taigen.

“Sorteerides helilooja Rudolf Tobiase perest järele jäänud pabereid, pudenes tema õdede kirjavahetuse hulgast välja üks veidi kortsunud vihikuleht saksakeelse tekstiga. Selle ülemises servas seisis: Familien Pfefferkuchen ehk Perekonna piparkoogid. Näis, et suure pere ema Emilie isiklikult oli selle koogitegemise õpetuse paberile pannud. Nii vähemalt tundus vanapärast kirjaviisi vaadates,” kirjutas aasta tagasi Hiiumaa Muuseumi teadusdirektor Helgi Põllo.

Mullu jõulude aegu valmistatigi koostöös OÜ Hiiumaa Köök ja Pagariga algse retsepti järgi esimesed kogused tainast. Hiiumaa käsitöö ja omatoodangu jõululaadal võitis toode Hiiumaa parima meene auhinna.

Lisaks Coop Hiiumaa kauplustele on taigen müügil ka Hiiumaa Muuseumi Pika Maja meenepoes.