Algasid renoveerimistööd Hiiumaa Kaubamaja avamiseks

posted in: Uudised | 0

Uue aasta esimesel tööpäeval algasid Kärdla keskväljaku äärse Hiiu Konsumi hoone trepikojas ja teisel korrusel renoveerimistööd, mis päädivad pea kahe kuu möödudes Hiiumaa Kaubamaja avamisega.

Hiiumaa Tarbijate Ühistu (HTÜ) juhataja Kaja Antonsi sõnul on kaubamaja avamine järgmiseks verstapostiks ettevõtte arengus, mille eesmärk on pakkuda klientidele uuemat kaubavalikut kaasaegse sisustusega ostukeskkonnas. Antons kinnitab, et mitmetele senistele tootegruppidele lisanduvad ka uued ning Hiiumaa Kaubamaja toodete hulgast leiavad soovitu nii senised kui ka uued kliendid.

Hiiu Konsumi hoone teisel korrusel paari kuu möödudes avatava Hiiumaa Kaubamaja sisekujunduse loomiseks ja kaubavaliku rikastamiseks on nii HTÜ kui kaubamaja juhtkond külastanud erinevaid kaubanduskeskusi ja kaubamaju üle Eesti ning kohtunud erinevate tarnijatega juba pikema perioodi jooksul. “Hiiumaa Kaubamaja sisekujunduse ja ruumilahenduse osas on meile suureks abiks olnud Coop Eesti keskühistu sisearhitekt Kaja Irval”, sõnas projekti juhtiv HTÜ kaubandusjuht Ruta Tammeveski.

Põhjalike renoveerimistööde käigus vahetatakse hoone teisel korrusel põrandad, kommunikatsioonid, valgustid ning muudetakse kogu korrusel kaupade paiknemise plaani. Suurim muudatus pea poole sajandi vanuses hoones saab olema hoone trepikotta lifti ehitamine. “Teadaolevalt saab Hiiumaa Kaubamajast Hiiumaa haigla ja riigigümnaasiumi järel kolmas hoone Hiiumaal, kus tagatakse liftiga juurdepääs teisele korrusele”, sõnas ehitustöödel silma peal hoidev HTÜ haldusjuht Kunnar Lilleõis ning lisas: “Soovime renoveerimistööd ellu viia selliselt, et see võimalikult vähe ja lühiajaliselt häiriks Hiiu Konsumi kliente ning Kärdla keskväljakul liikujaid”. Kuigi ehitustöödest tulenevaid lühiajalisi häiringuid on juba praegu, suletakse kauplusehoone teine korrus ja trepikoda klientidele ca. 1,5 kuuks alates 22.jaanuarist. Renoveerimisega seotud töid teostavad Hiiumaa ettevõtted ERJ Teenused OÜ, OÜ Hiiu Ilu ja Wattampex OÜ.

Teise korruse renoveerimistöödega samaaegselt uueneb ka Hiiu Konsumi esimene korrus – tavakassadele lisaks paigaldatakse iseteeninduskassad.

HTÜ juhataja Kaja Antons avaldas lootust, et ka Kärdla keskväljaku kaasajastamise idee saab uue ühendomavalitsuse juhtimisel teoks ning kogu maakonna keskväljakust saab juba lähimatel aastatel atraktiivne ja vääriline avalik ruum, mis aktiveerib kogu piirkonna ettevõtlust.

Remondieelsel perioodil on Hiiu Konsumi teisel korrusel suured allahindlused. Alates 11.jaanuarist on kõikide kaupade hinnad 50% soodsamad, valik kaupu ka 75% soodustusega!